בישראל שטופת השמש, קשה לחשוב על המילים "לחות גבוהה" בהקשר החורפי שלהן. אולם המציאות היא כי לחות גבוהה נוצרת בכל מזג אוויר בישראל בהינתן התנאים המתאימים.
בישראל שטופת השמש, קשה לחשוב על המילים "לחות גבוהה" בהקשר החורפי שלהן. צמד המילים הזה בדרך כלל מתקשר אוטומטית אצל הישראלים עם הקיץ החם וההביל השורר באיזור המרכז בדגש על תל אביב והסביבה. אולם המציאות היא כי לחות גבוהה נוצרת בכל מזג אוויר בישראל בהינתן התנאים המתאימים.
כשאתם חושבים על חורף ישראלי, מיד עולות אסוציאציות של בית מחומם, התכרבלות בפוך, וגשם זלעפות שניתך על חלונות הבית. סצינה כזו משדרת יובש וחום אצל כל מי שחושב עליה אבל המציאות היא שזו סיטואציה רוויית לחות – לחות שנספגת בקירות הבית או נאגרת בחלקי המבנה השונים, ובהמשך גורמת ללא מעט נזקים.
חברתנו מספקת שירותי בדק בית וביקורת ליקויי בניה ברמה הגבוהה ביותר.
כשאוויר חם פוגש אוויר קר
בבית הישראלי הממוצע מחומם הבית בדרך כלל על ידי מזגן הפולט אוויר חם לחלל החדר. התחושה של חדר מחומם כשנכנסים הביתה מהרחוב הקר היא אחת התחושות הנעימות יותר והחביבות יותר על רובנו, אולם כאמור מחוץ למבנה שורר מזג אוויר קר, והקור הזה עוטף את קירות הבית.
בנקודת המפגש הזו, בין האוויר החם שבפנים הבית לאוויר הנמצא מחוץ לבית, מתרחש תהליך של עיבוי, האוויר החם מתעבה והופך לאדי מים שבמקרים קיצוניים ממש נוזלים על קירות המבנה או החלונות שלו. לחות כזו בבית שקירותיו ישנים או שלא בוצע בהם איטום מקצועי, יתחילו לספוג את המים הנוצרים, ולמעשה יהפכו להיות רטובים.
קיר רטוב מהווה גורם לשתי בעיות עיקריות – האחת עליה בצריכת האנרגיה הדרושה לחימום הבית, והשניה, התפתחות של עובשים ופטריות על גבי הקיר.
שלושה דברים שכל פטריה אוהבת – חושך, חום ולחות גבוהה
עובשים ופטריות מוכרים לנו בעיקר מתחום המזון. כמעט כולנו מכירים את הריח הדוחה של לחם שהתעפש, או גבינה שהתקלקלה. השערות הירוקות הצומחות לפתע על המזון מזכירות לנו מתי היה הביקור האחרון שלנו במקרר.
אולם כשהשערות האלה מופיעות על קירות הבית, הן מבשרות לנו על משהו שונה לגמרי – הבית רטוב ולח מדי. עובשים המתפתחים על קירות בתים, מעבר לפגיעתם במראה האסתטי של הבית, מזיקות גם מבחינה בריאותית ועלולות לגרום לסיבוכים אצל אנשים עם בעיות נשימה, או אפילו אלרגיות חמורות במקרים מסויימים.
הטיפול בעובשים ובפטריות צריך להיות מהיר יעיל ומקצועי. בטיפול לא מקצועי אתם עלולים לגלות מהר מאד, שלא רק שהעובש הגיע כדי להישאר, אלא שהוא התאהב בבית שלכם והחליט להתפשט לשאר חלקי הבית.